Pe langa faptul ca este delicioasa, ciocolata are si multiple beneficii pentru sanatate. Cine nu doreste o tableta de ciocolata ca desert la sfarsitul zilei sau o ceasca de ciocolata cu lapte pentru a reduce stresul? Apelam la ciocolata pentru a sarbatori sau pentru a face un cadou oamenilor dragi noua. Pentru a va incuraja sa pastrati ciocolata in meniul vostru, va prezentam 10 beneficii pe care le ofera consumul de ciocolata.
Beneficiile nutritionale ale ciocolatei:
1. Ciocolata se obtine prin amestecarea zaharului cu semintele si untul de cacao, care este cunoscut ca un ingredient antioxidant.
2. Principalele substanțe din care se compune ciocolata sunt: teobromina, cofeina, feniletilamina, anandamida, polifenoli cum ar fi flavonolii, lipidele, proteinele, vitamina B1, fosforul, calciul, printre altele.
Beneficii pentru sanatate atunci cand mananci ciocolata:
3. Epicatechina, un polifenol, are un efect cardioprotector: stimulează circulatia sangelui, creste elasticitatea peretilor arteriali, reduce tensiunea arteriala, precum si formarea placilor aterosclerotice, ridica colesterolul bun si imbunatateste rezistenta la insulina.
4. Ciocolata ajuta la dezvoltarea oaselor si a dintilor, transporta oxigenul in organism, asigura energie si ajuta la crearea de noi celule.
5. Datorita actiunii sale antioxidante, ciocolata are un impact pozitiv asupra functionarii creierului; actioneaza impotriva dementei si a bolii Alzheimer.
6. Actioneaza impotriva cortizolului hormonal pentru reducerea stresului, iar acest efect apare si pentru ca reduce tensiunea arteriala.
Ciocolata si beneficiile pentru frumusetea ta:
7. Ciocolata are o acțiune fotoprotectoare asupra pielii prin reducerea daunelor provocate de soare si de radicalii liberi.
8. Ciocolata neagra sau amara este recomandata pentru antioxidantii ce minimizeaza aparitia semnelor de imbatranire ale pielii, cum ar fi ridurile.9. Ajuta la reducerea pierderilor de apa, la stimularea formarii colagenului si, prin urmare, contribuie la hidratarea celulelor pentru o piele mai ferma si mai fina.
10. Imbunatateste fluxul de sange în foliculii de par ceea ce stimuleaza cresterea parului mai puternic si mai luminos.
V-am oferit cel putin 10 motive pentru care merita sa mancati ciocolata. Ca pentru orice dieta echilibrata, consumati cantitati mici, cu un continut redus de zahar si grasimi. Ideal este sa consumati ciocolata cu o concentratie de cacao de peste 60%.
Ca si desert, pe langa fructe, un cub de ciocolata neagra este cea mai buna alegere! Domoleste nevoia organismului de dulce si va aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.
Voi ce fel de ciocolata consumati? Cu ce frecventa?
Ciocolată neagră cu peste 70% cacao, când se poate bio. Puteți încerca ceașca fericirii: se amesteca o linguriță cacao de calitate cu o linguriță miere și se adaugă apă caldă. Se savureaza cu înghițituri mici și poate fi un bun înlocuitor de cafea.
Yummi! Eu aleg intotdeauana ciocolata fara zahar si cu cel putin 70% cacao.