cv

10 lucruri pe care sa nu le treci niciodata in CV

Cariera

cv

De cate ori nu ai aplicat pentru o slujba si nu ai fost contactat? Cea mai probabila cauza a acestui lucru e ca CV-ul tau nu a impresionat. De regula, zeci de aplicatii sunt primite pentru un job, si angajatorii nu au timp sa le cerceteze pe toate amanuntit, asa ca petrec cam 20 secunde pentru a hotara daca o persoana este potrivita sau nu. Si cum primul obiectiv este sa ajungi la interviul de angajare pentru a putea obtine job-ul, CV-ul tau trebuie sa fie perfect realizat pentru a atrage atentia.

Tu poti fi ideal pentru o slujba, dar daca CV-ul tau are greseli sau este formatat gresit, poti fi trecut cu vederea. Deci cum ar trebui sa fie un CV ideal?

10 lucruri care nu trebuie sa se regaseasca in CV

Am facut o lista cu 10 elemente care nu trebuie sa se regaseasca in CV. Verifica-ti si tu CV-ul in timp ce citesti lista de mai jos:

1. Elimina obiectivul. Daca ai aplicat, este evident ca vrei jobul.

2. Elimina experientele de lucru irelevante. Experienta ta de chelner in liceu nu intereseaza pe nimeni decat daca aplici pentru un job de chelner.

3. Fara lucruri personale. Nu include statusul marital sau preferinta religioasa, pentru ca acum e ilegal ca posibilul angajator sa iti puna aceste intrebari. In plus sunt irelevante pentru job.

4. Nu iti lista toate hobbiurile. Daca nu sunt relevante pentru jobul pentru care aplici, nimanui nu-i pasa si sunt o risipa de spatiu si timp.

5. Nu include referinte. Daca angajatorul le vrea, o sa le ceara.

6. Nu folosi pronume personale. Nu-ti scrie CV-ul in persoana intai sau a treia, este deja logic ca totul se refera la tine si experientele tale.

7. Include o adresa profesionala de e-mail, cu numele tau. E timpul sa renunti la scumpica.dulce@gmail.

8. Nu-ti include datele de contact de unde muncesti momentan. Este periculos si stupid sa fii sunat la munca de potentiali angajatori, deci nu face aceasta greseala.

9. Nu folosi Times New Roman sau alte fonturi cu serif, pentru ca sunt de moda veche si mai greu de citit. Foloseste un font standard, fara serif, ca Arial. De asemenea, fii atent la dimensiunea fontului. Scopul tau trebuie sa fie ca CV-ul sa arate bine si omogen, dar sa fie si usor de citit.

10. Nu include o poza, daca aceasta nu este profesionala. Decat sa pui o poza de la vreo petrecere sau din vacanta, mai bine renunta.

Citeste si Cum sa combati neregulile din CV si pregateste-te pentru un interviu de angajare care iti va aduce job-ul mult dorit.