finantare afacere mica, modalitati finantare afacere

10 modalitati de a finanta o mica afacere

Educatie Financiara

finantare afacere mica, modalitati finantare afacereTe-ai hotarat sa iti deschizi o mica afacere pentru a-ti completa veniturile lunare si pentru a deveni, treptat, independent fata de jobul tau. Ai si o idee de afaceri care crezi ca ar putea sa mearga, lucrezi deja la un plan de afaceri, insa nu stii cum ai putea sa iti finantezi ideea.

Intradevar, finantarea este un obstacol mare in calea antreprenorilor. Cele mai multe start-up-uri au nevoie de o suma minima pentru a putea functiona, si nu toti proprietarii de afaceri au respectiva suma la indemana cand vor sa lanseze afacerea. Dar faptul ca nu ai bani nu ar trebui sa te faca sa renunti la visele tale. Noi iti dam 10 idei prin care iti poti finanta o mica afacere:

1. Imprumuturi de la banci pentru start-up-uri. Exista banci care ofera astfel de imprumuturi, totul este sa te documentezi si sa il alegi pe cel potrivit pentru tine. Intereseaza-te bine inainte si alege oferta care te avantajeaza cel mai tare.

Curs Educatie Financiara

2. Prevanzari ale produselor. Multi antreprenori nu isi dau seama ca ar putea sa isi finanteze afacerea din vanzarile produselor pe care le ofera. Fa-ti produsele disponibile pe website-ul tau, apoi onoreaza comenzile cu ajutorul banilor primiti de la clienti.

3. Prieteni si familie. Daca ai rude cu ceva bani in plus, poti sa ii convingi sa iti finanteze afacerea. Astfel, scapi cu o dobanda mica sau inexistenta si nu te mai ingrijorezi de toate actele de care ai nevoie pentru un imprumut la banca. Atentie insa ca acest lucru sa nu va strice relatia – mentine o comunicare deschisa cu cei care iti imprumuta banii.

4. Alta afacere. Daca ai deja o afacere, foloseste veniturile de la aceasta sa lansezi una noua. Astfel te vei putea concentra pe munca, fara sa mai pierzi timp sa cauti investitori.

5. Vinde bunurile pe care le ai deja. S-ar putea sa ai prin casa bunuri de valoare care nu iti mai folosesc, si ce modalitate mai buna de a le utiliza decat pentru a investi intr-o afacere?

6. Carduri de credit. Daca nu ai nevoie de o suma foarte mare, aplica la banca ta pentru un card de credit. Apoi acopera-ti cheltuielile cu cardul, si achita la banca doar plata minima pana cand incepi sa faci profit.



7. Castiga un concurs. Pare putin probabil ca vei castiga, insa ai nevoie doar de un plan de afaceri bun si putin noroc. Exista cateva concursuri care premiaza cele mai bune planuri de afaceri, si nu ai nimic de pierdut daca iti inscrii si tu planul.

8. Fonduri europene. Daca indeplinesti anumite conditii, esti eligibil sa primesti fonduri europene pentru afacerea ta, multe dintre ele nerambursabile. Intereseaza-te de toate proiectele de acest gen din viitor si pregateste-te bine pentru a te asigura ca si planul tau de afaceri este printre cele care primesc fonduri.

9. Apeleaza la o ipoteca. Daca ai casa ta, poti sa o lasi ca garantie contra unui credit la banca cu care sa iti incepi afacerea.

10. Gaseste investitori. Exista suficienti oameni cu bani dispusi sa investeasca in proiecte promitatoare, asa ca gaseste si tu oameni care sa te ajute sa-ti incepi business-ul. De obicei, investitorii doresc o dobanda. Investitiile reprezinta un avantaj pentru o afacere pentru ca investitorii au de obicei experienta si te pot indruma pe drumul cel bun in lumea afacerilor.