12 modalitati de a-ti imbunatati finantele in noul an

Educatie Financiara

Un an nou ne motiveaza sa facem schimbari importante in viata noastra. Daca vrei un an nou mai prosper, noi iti sugeram 12 modalitati de a-ti imbunatati finantele personale in noul an:

1. Protejeaza-ti telefonului. In zilele noastre, telefoanele contin o cantitate incredibila de informatii personale despre noi, inclusiv detalii financiare. Pentru a te asigura ca al tau nu cade in maini gresite, asigura-te ca il protejezi cu parola, nu te conectezi la retele straine de Wi-Fi, ca nu anunti pe social media atunci cand pleci in vacanta si stai departe de magazinele online care nu inspira incredere.

2. Lanseaza-ti o afacere part time. Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti creste stabilitatea financiara este sa-ti gasesti o a doua sursa de venituri, iar o modalitate de a face acest lucru este sa-ti lansezi o mica afacere. Noi iti dam Idei de afaceri profitabile pe care sa le incepi acasa.

3. Gandeste-te la viitor. Daca te gandesti la planurile tale de viitor, ai mai multe sanse sa pui bani deoparte de care ai putea avea nevoie intr-o zi. De asemenea, inainte sa cheltuiesti bani atunci cand nu este nevoie, gandeste-te daca nu ai putea sa faci ceva mai util cu acei bani.

4. Ajuta-i pe altii cu finantele lor. Indiferent daca iti ajuti parintii sa isi administreze finantele sau iti inveti copiii despre bani, este spre avantajul tau sa porti mai multe discutii despre bani. Astfel, intelegi mai bine obiceiurile tale financiare si ii poti ajuta si pe ceilalti.

5. Economiseste mai multi bani. Este important sa ai bani pusi deoparte in caz de urgenta. Incepi cu sume zilnice mici, pe care sa le maresti de-a lungul timpului.

6. Redu costurile cu energia. Asigura-te ca ai casa izolata bine pentru a-ti minimaliza costurile cu incalzirea iarna si cu aerul conditionat vara. Scoate din priza aparatele pe care nu le folosesti si inchide televizorul cand iesi dintr-o camera. Aceste mici trucuri te ajuta sa ai facturi mai mici la energie.

7. Evita sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Sigur ai fost in situatia in care ai cumparat ceva si apoi ai regretat, mai ales daca obiectul respectiv a fost unul foarte scump. Din aceasta cauza, inainte sa iei o decizie de cumparare, fii atent la pret si gandeste-te la valoarea pe termen lung a produsului.


8. Fii atent la cardurile de credit. Inainte sa-ti faci un card de credit, analizeaza toate posibilitatile, avantajele si dezavantajele, si alege-o pe cea mai avantajoasa pentru tine.

9. Ia deciziile financiare impreuna cu partenerul tau. Daca nu iti place sa te gandesti la buget, poate fi tentant sa lasi finantele pe mana partenerului tau, insa studiile au aratat ca partenerii dintr-un cuplu sunt mai multumiti si satisfacuti de finantele lor daca impart responsabilitatile si iau decizii impreuna.

10. Gaseste-ti un job care sa rezoneze cu valorile tale personale. Un astfel de loc de munca va fi mai satisfacator, chiar daca pentru a-l dobandi va trebui sa incepi intr-un domeniu diferit, poate si cu un salariu mai mic.

11. Limiteaza-ti cheltuielile lunare. Incearca sa diminuezi din cheltuielile care nu sunt necesare, cum ar fi mancatul in oras, abonamante la reviste pe care nu le citesti sau la sala, daca oricum nu mergi.

12. Ia-ti asigurare de viata. O astfel de asigurare este esentiala, mai ales daca ai persoane dependente de tine, cum ar fi copii. Pentru persoane tinere si sanatoase costul asigurarii de viata este unul mic. Asigurarea este o miscare financiara inteligenta. Afla totul despre asigurarea de viata!

Aboneaza-te  la newsletter pentru alte articole utile despre finante personale

[mc4wp_form id=”3273″]