Dacă vrei să faci economii, să stragi ceva mai mulți bani pentru pensie sau pentru vacanță, atunci începe prin a reduce cheltuielile. O formă sustenabilă de a reduce chestuielile este accea de a plăti mai puțin pentru servicii precum curentul electric, apa, gaze. Atunci când consumi mai puține resurse, pe lângă faptul că protejezi natura, plătești și mai puțini bani, ceea ce îți permite ție să îți crești economiile.
Citește în continuare aceste 8 trucuri pentru a economisi energie electrică acasă.
1.Folosește surse de energie regenerabilă
Poți instala pe acoperișul casei panouri solare pentru a încălzi locuita sau apa. Poți folosi enegie eoliană acolo unde îți permite vremea și spațiul. În timp costurile de instalare sunt acoperite de economia lunară la factură de lumină.
2.Folosește electrocasnicele în intervalele orare economice
Știai că după ora 22.00 și în weekend tariful la energia electrică este mai mic cu 30%? Profită de aceste intervale orare pentru a folosi mașina de spălat, de exemplu. Vei fi uimit de economia la factură.
3.Deconectați complet echipamentele care nu sunt utilizate
Acest lucru este mai important decât credeai, deoarece poți economisi până la 7% din consumul de energie electrică. Scoți TV din priză, din moment ce-l folosești doar în weekend sau seara. Nu lăsa laptopul în priză și nici încărcătorul de telefon dacă nu-l folosești.
4.Cumpără aparate de clasa A + ( sau + + )
Știai că electrocasnicele clasa A+ consumă cu 70% mai puțin decât un model de clasă mijlocie? Este esențial ca frigiderul și mașinile de spălat să fie clasa nergetică A+ (cu mai mai multe + cu atât mai bine) . Nu doar că au consum redus de energie electrică, însă comsuna și mai puțină apă.
5.Înlocuiește becurile cu incandescență și halogen cu becuri LED
Vei economisi între 80 și 90% din consumul de energie electrică din iluminat. În plus, durata de viață a LED-urilor este mult mai mare (de 30 de ori mai mult decât prima și de 15 ori mai mare decât a doua) și aprinderea este imediată. În plus există o gamă largă de decorațiuni interioare moderne cu lumini led.
6.Reglează încălzirea termică și aerul condiționat la o temperatură potrivită
În casă, temperatura optimă este între 19 și 21 ° C iarna și între 24 și 26 ° C în timpul verii. Trebuie să știi că creșterea temperaturii termostatului cu un grad în timpul iernii sau reducerea acestuia cu un grad în timpul verii poate crește consumul cu aproximativ 7%.
7.Nu deschide în mod inutil cuptorul
Atunci când gătești la cuptor, de fiecare dată când deschizi cuptorul, acesta pierde între 25 și 50 de grade, ceea ce crește consumul total de curent electric.
8.Spală vasele cu o mașină de spălat vase
O mașină de spălat vase consumă 1 kW per ciclu, în timp ce cu spalatul de mâna cheltuim 4 kW, deoarece trebuie să încălzești apa. Iar intr-un singur minut în care robinetul este deschis, poți pierde între 9 și 11 litri de apă.
Merita sa te disciplinezi pentru a reduce factura de lumina. Citeste si 10 Moduri prin care economisesti bani si reduci poluarea planetei.