Educatia financiara inseamna sa cunosti produsele financiara din piata, astfel incat sa poti face cele mai bune alegeri atunci cand este vorba de banii tai!
Banii reprezinta un subiect important pentru fiecare dintre noi, si din pacate nu stam prea bine la capitolul educatie financiara. Romania se afla pe locurile codase in clasamentul European in ceea ce priveste alfabetizarea financiara.
Cunostintele precare sunt in parte rezultatul sistemului de invatamant si apoi a lipsei de implicare individuala si a viziunii restranse asupra unui viitor mai bun.
Atunci cand ne educam si castigam mai multi bani, ne stabilim si obiective financiare precum achizitia unei locuinte, a unei masini sau chiar a unei pensii private. Cand ai obiective financiare incepi sa te informezi despre conditiile din piata, despre dobanzi si comisione, despre asigurari si poate chiar investitii.
Indificent cati bani castigi acum, intotdeauna exista posibilitatea de a castiga mai multi bani, fie prin a-ti schimba job-ul, fie prin a mai face o alta activitatea profesionala pentru un extra-venit.
In acest articol vrem sa va oferim cateva detalii despre creditele pe termen scurt care au si ele un public aparte si utilitate in jungla financiara in care traim.
Cel mai mare avantaj al unui credit rapid, mai ales pentru IFN-urile care ofera credit nebancar prin telefon, este rapiditatea cu care primesti banii! Daca a aparut o situatie urgenta, total neprevazuta si nu ai prieteni sau rude care sa te poata imprumuta, aceste credite sunt ca un colac de salvare.
Creditele pot fi aprobate in 10 minute si ai acces la bani imediat, folosind propriul card bancar.
Dobanzile sunt transparente si comunicate clar de la inceput. Depinde de fiecare utilizator in parte cat de disciplinat este astfel incat sa isi achite creditul cat mai rapid pentru a limita dobanda pe care o are de platit.
Creditul rapid este foarte util in situatii de urgenta iar rapiditatea vine din doua parti. Pe de o parte primesti rapid banii de care ai nevoie, fara drumuri la banca si hartii necesare aprobarii. Pe de alta parte, rapiditatea cu care ar trebui sa restitui tu valoarea creditului pentru ca dobanda pe care o platesti sa fie cat mai mica.
Orice produs financiar ai contracta, fie ca vorbim de credit, asigurare, depozite bancare si investii, citeste cu mare atentie contractele, fii cat mai informat despre durata, comisione, dobanzi, drepturi si obligatii din partea tuturor partilor implicate.
Nu-ti subestima dreptul de a alege informat! Cu totii muncim pentru bani si banii stau acolo unde sunt apreciati si respectati.
Am mai scris despre relatia cu banii, despre cum putem sa castigam mai multi bani si cum sa facem economii pentru a obtine siguranta financiara! Alege sa te informezi, sa inveti in mod constant si sa folosesti banii tai si banii altora cu intelepciune!