Educatia financiara este foarte importanta, dat fiind ca traim intr-o lume guvernata de bani. Noi iti recomandam cateva carti de educatie financiara cu ajutorul carora sa te orientezi mai bine in lumea confuza a finantelor.
Minighid de investitii bine chibzuite – John C. Bogle
Aflati cum sa investiti banii pentru cele mai mari profituri!
Detinerea unui portofoliu diversificat de actiuni si pastrarea acestuia pe termen lung constituie garantia succesului. Incercarea de a invinge piata de capital este, teoretic, un joc cu suma nula (pentru fiecare invingator trebuie sa existe un invins), iar dupa deducerea costurilor substantiale ale investitiei, devine un joc al invinsilor.
Bunul simt ne spune, iar istoria o confirma, ca cea mai simpla si cea mai eficienta strategie de investitii este sa cumperi toate actiunile societatilor publice din tara, la un cost foarte scazut, si sa le pastrezi. Clasicul fond deschis de investitii, de tip index, care detine acest portofoliu de piata, este singura investitie care va garanteaza profitul meritat pe piata de capital. Un fond deschis de investitii, de tip index, low-cost, constituie cea mai rezonabila investitie de capital pentru marea majoritate a investitorilor.
Puteti sa achizitionati Minighid de investitii bine chibzuite la un pret special de AICI!
Inteligenta financiara – Karen Berman, Joe Knight, John Case
In Inteligenta financiara, Karen Berman si Joe Knight prezinta elementele de baza ale finantelor, oferind insa o dimensiune suplimentara. Capitolele succinte si usor de citit ne invata principii fundamentale, intr-o maniera pe care oricine o poate inţelege si aplica in mod corect. Dar, in plus, autorii ne poarta si in culise, pentru a ne arata de unde vin cifrele. Cum nimeni nu poate cuantifica totul, contabilii si directorii financiari se bazeaza îitotdeauna pe estimari, ipoteze si decizii proprii, care pot indrepta cifrele intr-o directie sau alta. Cartea de fata va ajuta sa recunoasteti si sa intelegeti aceste abateri, sa le contestati si sa le corectati atunci cand este necesar, utilizand aceste informatii pentru a deveni un manager mai bun.
Bazandu-se pe experienta acumulata in urma consilierii a zeci de mii de manageri si angajati din numeroase organizatii de top, Berman si Knight ofera cititorilor o intelegere aprofundata a:
– Conceptelor fundamentale necesare în efectuarea evaluărilor financiare: interpretarea conturilor de profit şi pierdere, bilanţurilor contabile, fluxurilor de disponibilităţi etc.
– Artei finanţelor: separarea datelor concrete de presupuneri şi estimări;
– Mecanismului analizei: calcularea indicatorilor, rentabilităţii investiţiei şi fondului de rulment;
– Disponibilităţilor şi profitului: aflarea diferenţelor dintre ele şi a motivelor pentru care, mai nou, disponibilităţile reprezintă cifrele în vogă în sălile de şedinţe corporatiste şi pe Wall Street;
– Instruirii şi transparenţei financiare: înţelegerea felului în care acestea cresc performanţele.
Gasiti AICI cartea Inteligenta financiara la un pret promotional!
Un IQ financiar mai bun – Robert T. Kiyosaki
Niciodată nu e prea târziu să înveţi, mai ales în contextul noului tip de capitalism în care trăim. Nu mai e suficient să economiseşti, să-ţi plăteşti datoriile şi să investeşti într-un portofoliu diversificat. Şi dacă şcolile tradiţionale nu predau bazele finanţelor personale, poţi începe singur să-ţi extinzi cunoştinţele, pentru a-ţi schimba viitorul. Kiyosaki prezintă cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecărei persoane care doreşte să obţină independenţa financiară:
– Cum să faci mai mulţi bani — să afli cât valorezi cu adevărat, cine îţi sunt clienţii şi cum să-ţi conturezi viitorul financiar.
– Cum să-ţi protejezi banii — să priveşti taxele ca fiind inerente vieţii, alături de tine la bine şi la rău, căci „nu contează cât câştigi… ci cât îţi rămâne“.
– Cum să-ţi aloci banii — să înveţi cum să trăieşti pe baza unui buget, deoarece nu e suficient să vrei un trai bun; trebuie să-l şi planifici.
– Cum să ai profit prin efectul de levier — să ştii cum să pui banii să lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitate crucială.
– Cum să fii mai informat în plan financiar — să accelerezi procesul de îmbogăţire, pe măsură ce asimilezi tot mai multe informaţii.
Ia cartea Un IQ financiar mai bun la un pret special de AICI!
Calea spre independenta financiara – Bodo Schafer
Exista mai multe modalitati de a face primul tau milion de dolari. Una dintre ele este descrisa in aceasta carte si consta in urmatoarele patru strategii:
Economiseste un procent din veniturile tale. Investeste-ti economiile. Mareste-ti veniturile. Economiseste o parte din beneficii. Respectand aceste reguli, vei reusi sa acumulezi 1-2 milioane de dolari intr-un interval de 15-20 de ani. Acesta NU este un miracol. Daca, spre exemplu, doresti sa obtii aceasta suma in jumatate din timpul specificat anterior, va trebui sa aplici cat mai multe dintre strategiile despre calea spre independenta financiara. Cu fiecare strategie aplicata, cresti sansele unui castig mai rapid. Cum poti deveni bogat in numai citiva ani? Nu este vorba numai de suma de bani strinsa, ci si de noua persoana care vei deveni in urma acestui proces de acumulare financiara.
Bineinteles ca nu este o sarcina usoara, dar mult mai dificil este sa vrei sa traiesti bine atunci cind te preseaza lipsa banilor. Daca totusi vei urma sfaturile date in aceasta carte poti sa fii sigur ca iti vei atinge tinta. Nu vei deveni bogat daca te vei limita la a avea aceasta carte in biblioteca sau la simpla lectura a ci; vei reusi numai daca implementezi corect aceste strategii si le incorporezi in viata ta. Abia atunci vor iesi la suprafata adevaratele tale abilitati.
Gasesti cartea Calea spre independenta financiara la un pret redus AICI!
Iti mai recomandam si cartea de dezvoltare personala Femeia Independenta, de Daniela Irimia.
Cu această carte Daniela Irimia (trainer pentru dezvoltare personala) vrea să ajute femeile să devină independente emoțional, psihologic, fizic și financiar. Pentru că femeia poate fi orice își dorește dacă vrea, dacă are susținere și îndrumarea potrivită.
Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te la newsletter pentru alte articole interesante despre educatia financiara
[mc4wp_form id=”3273″]