Diferentele intre oamenii bogati din punct de vedere financiar si cei saraci sunt multimple. Vezi care din obiceiurile lor le asigura succesul. De cele mai multe ori, averea se construieste in timp, prin munca si obiceiuri care aduc valoare pe termen lung.
Oamenii bogati traiesc prin mijloacele lor – Oamenii bogati evita cheltuielile excesive platind mai intai pentru viitorul lor. Ei economisesc 20% din venitul lor net si traiesc pe restul de 80 de procente ramase.
Oamenii bogati nu participa la jocuri de noroc – In fiecare saptamana, 77% din oamenii care se lupta financiar, joaca la loterie
Oamenii bogati citesc in fiecare zi – Dintre oamenii bogati, 88% dintre ei citesc aproximativ 30 de minute in fiecare zi.
Oamenii bogati petrec mai putin timp in fata ecranelor – “Doua treimi din oamenii bogati privesc mai putin de o ora la televizor, si tot atatia, petrec mai putin de o ora pe internet. Pe de alta parte, 77% dintre oamenii care au probleme financiare petrec mai bine de o ora in fata televizorului si 74% folosesc internetul in mod recreativ mai mult de o ora pe zi.
Oamenii bogati isi stapanesc emotiile – 69% dintre oamenii care se lupta din punct de vedere financiar vorbesc foarte mult si nu se pot controla. Pe de alta parte, 94% din oamenii bogati isi filtreaza foarte bine emotiile.
Oamenii bogati relationeaza si fac voluntariat regulat – Aproape trei sferturi din oamenii bogati relationeaza si fac voluntariat cel putin 5 ore pe luna. In schimb, din randul celor cu probleme financiare, doar unu din 10 face asta.
Oamenii bogati muncesc mai mult – Oamenii care nu au succes au sindromul “nu intra in atributiile mele sa fac asta”… Oamenii de succes muncesc din greu pentru a atinge obiectivele comune ale angajatilor sau ale afacerii lor.
Oamenii bogati isi stabilesc obiective, oamenii de rand isi pun dorinte – In fiecare an, 70% dintre oamenii de succes urmaresc cel putin un obiectiv major. Doar 3% dintre cei care se lupta pentru un viitor mai bun fac asta.
Oamenii bogati evita amanarile – Oamenii de succes inteleg ca amanarile afecteaza calitatea; duc la angajatori, consumatori sau clienti nemultumiti si dauneaza altor relatii non-business.
Oamenii bogati vorbesc mai putin si asculta mai mult – Oamenii bogati sunt buni comunicatori pentru ca stiu sa asculte. Ei inteleg ca te poti educa si poti invata doar prin simpla ascultare a celor din jur.
Oamenii bogati evita relatiile toxice – Dintre oamenii bogati, de succes, 86% se asociaza cu alti oameni de succes. Dar 96% dintre cei care se lupta din punct de vedere financiar raman alaturi de alti oameni cu probleme financiare”.
Oamenii bogati nu renunta – Oamenii de succes pur si simplu nu se opresc pana nu isi ating obiectivele. Oamenii cu probleme financiare renunta usor.
Oamenii bogati isi stabilesc limitele in functie de credintele lor – Aproape 4 din 5 oameni bogati atribuie succesul credintei lor. Ei urmaresc dezvoltarea personala.
Oamenii bogati au mentori – Gasirea unui astfel de professor este una dintre cele mai bune si mai putin dureroase metode de a deveni bogat.
Oamenii bogati isi creaza propriul noroc – Oamenii de succes creează propriul lor tip unic de noroc. Obiceiurile lor pozitive duc la oportunitati precum promotii, bonusuri, afaceri noi si sanatate.
Oamenii bogati stiu care este principalul lor obiectiv – Acei oameni care urmaresc un vis sau un obiectiv principal in viata sunt de departe cei mai bogati si cei mai fericti oameni.
In concluzie, inteligenta emotionala, planificarea financiara, relatiile de calitate, valorile si perseverenta determina nivelul prosperitatii. 🙂