Cheltuieli suplimentare cand cumperi un apartament

Educatie Financiara

Daca te-ai saturat de chirie, probabil ai luat in calcul cumpararea unui apartament, pentru care sa platesti o rata chiar mai ieftina decat chiria lunara. Cu toate acestea, atunci cand achizitionezi un apartament, exista o serie de cheltuieli pe care nu le iei intotdeauna in calcul. Citeste si Inchiriezi sau cumperi o casa? Cum sa iei o decizie

Iata care sunt costurile suplimentare de care trebuie sa te ocupi atunci cand te muti intr-un apartament nou:

Costuri legate de mobilier si decoratiuni

Un apartament nou aduce numeroase beneficii pentru tine, deoarece poti gasi finisaje de calitate si tehnologii ultramoderne. Daca achiziționezi un apartament nou, baile vor fi utilate cu obiecte sanitare de calitate, cu lavoare deja montate si prize si intrerupatoare care se adapteaza oricarui stil de amenajare.

Cu toate acestea, trebuie sa te gandesti la achizitionarea mobilei si a obiectelor de decor, mai ales daca este vorba despre un apartament vechi, care trebuie reamenajat sau reconditionat. Poti gasi mobila de calitate la Vivre, ideală pentru amenajarea dormitorului si livingului, in functie de preferintele tale si de designul pe care vrei sa-l obtii. Masuta de cafea, scaunele, fotoliile, canapelele si biblioteca te vor ajuta sa transformi un apartament nou in ceea ce vei numi acasa.



Costuri legate de viciile ascunse

Atunci cand cumperi un apartament, nu trebuie sa-l alegi doar in functie de pret. Nu tot ceea ce e scump este si bun, tinand cont de faptul ca o locuinta scumpa poate ascunde defectiuni care nu se observa la prima vedere.

Si in cazul apartamentelor ieftine, care au un pret mult mai mic fata de pretul pietei, pot exista probleme ascunse. Nu opta pentru un apartament cu o suprafata mare doar pentru ca are un pret mai mic, deoarece este posibil ca investitia sa fie mult mai mare fata de costul initial.

Costurile asociate unui credit pentru apartament

In afara de achitarea avansului pentru apartament si de cheltuielile notariale ce vor reprezenta o parte importanta din bugetul initial, trebuie sa ai in vedere si celelalte costuri asociate unui credit. Printre aceste cheltuieli se numara si evaluarea imobilului, comisioanele din valoarea garantiei si politele de asigurare a casei. In functie de banca, aceste costuri si comisioane pot creste pentru proprietar.

Comisioanele unui agent imobiliar

Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces dificil, care de cele mai multe ori necesita serviciile unui agent imobiliar. Chiar daca un agent imobiliar iti faciliteaza obtinerea unui apartament nou, acesta este platit din comisionul pe care il oferi catre agentie. Asadar, trebuie sa ai in vedere si aceste cheltuieli atunci cand decizi sa cumperi un apartament.



Asigurarile de locuinta

Dincolo de aceste cheltuieli, vei avea nevoie si de o asigurare de locuinta. Acesta iti va fi utila daca sau atunci cand apare un eveniment neplacut, precum un cutremur, o inundatie sau furtul unor obiecte din locuinta.Totusi, analizeaza cu atentie oferta companiilor de asigurari, mergi la un broker si alegeti impreuna o oferta avantajoasa pentru tine. 

Tine cont de toate aceste cheltuieli pe care vei fi nevoit sa le acoperi in cazul achizitionarii unui apartament, astfel incat sa nu fii prins nepregatit!