In 2021, serviciile de web hosting si calitatea lor trebuie sa reprezinte o prioritate pentru oricine detine un site. Din fericire, pe piata din Romania exista numerosi furnizori dintre care poti alege, iar ofertele sunt extrem de atractive. Cu toate acestea, este important sa prospectezi atent ce ti se pune la dispozitie si sa faci o alegere care se bazeaza, in primul rand, pe calitate si abia apoi pe pret.
In momentul in care alegi serviciul de web hosting pentru afacerea ta este necesar sa stii exact de ce ai nevoie pentru afacerea ta astfel incat sa iti ofere un randament maxim si o viteza de incarcare excelenta, toate acestea raportate la un pret convenabil.
Serverele care furnizeaza serviciile de web hosting sunt, in general, clasificate in patru categorii:
Gazduire partajata
Aceasta categorie este cea mai comuna optiune pentru site-urile cu un nivel minim de trafic lunar. Acest tip de web hosting presupune ca zeci, poate chiar sute de site-uri sa imparta acelasi server si resurse. Serverele partajate sunt adesea cea mai ieftina optiune, ceea ce le face atragatoare pentru startup-uri si alte afaceri mici.
Gazduire VPS
Similare cu prima categorie, serverele virtuale partajate (VPS) permit ca mai multe site-uri web sa detina resurse dedicate, cu toate ca impart in continuare acelasi server. De aceea, cei care opteaza pentru acest tip de web hosting beneficiaza de mai multa flexibilitate si redundanta. Aceasta optiune este adesea o alegere buna pentru companiile cu cerinte de calcul si caracteristici care fluctueaza in timp.
Servere dedicate
In aceasta situatie, un singur server joaca rolul de gazda pentru un singur site web. Aceasta configuratie permite ca puterea computerului serverului sa fie concentrata doar pe acel site pe care il gazduieste. Serverul dedicat este mai scump decat un server partajat, dar acest cost suplimentar poate fi util pentru companiile in care performanta site-ului si securitatea sunt primordiala pentru succes.
Gazduire WordPress
Fizic vorbind, un server WordPress poate fi gazduit de oricare dintre cele trei configuratii mentionate anterior, diferenta este ca un server WordPress este conceput si optimizat pentru a servi drept pagini folosite de bloggeri, jurnalisti si alti creatori de continut.
Indiferent de serverul pe care ruleaza site-ul tau, trebuie sa ai in vedere faptul ca cel mai important lucru de care ai nevoie de la un serviciu de web hosting este procentul de uptime. Nu exista nimic mai frustrant pe internet decat sa dai click pe un link si sa nu se deschida. Singura si cea mai buna varianta pe care trebuie sa o cauti este aceea de uptime de 99,99%. Acest procent iti asigura disponibilitate aproape non-stop.
Un alt aspect pentru o viteza de incarcare excelenta este latimea de banda pe care furnizorul o aloca specific pachetului de web hosting ales. In esenta, latimea de banda este un termen pentru a calcula rata traficului si a datelor permise sa circule lunar pe site.
Alege un serviciu de web hosting care sa satisfaca cu adevarat nevoile si cerintele afacerii tale online si sa iti ofere latime de banda suficienta pentru toti vizitatorii.