cum gandesc oamenii bogati

Cum gandesc si ce fac oamenii bogati

Educatie Financiara

S-au scris carti si sute de articole despre diferente de gandire si actiune a oamenilor bogati fata de cei saraci si nimeni nu a numit factorul noroc sau soarta in lista de cauze pentru conditiile financiare. Bogatii vad intr-un mod cu totul diferit viata si banii. Acestia vor sa aiba bani, isi stabilesc obiective financiare clare si actioneaza pentru a le atinge. Ei nu asteapta sa le dea altii salariu, prime sau bonusuri. Oamenii bogati au si propria afacere, pentru ca asta le permite sa obtina un venit nelimitat. Isi asuma riscuri dar se si pregatesc temeinic pentru reusita financiara.

In schimb, oamenii saraci (care, din pacate asa si raman) au o mentalitate gresita, si prima este cea de dispret si neincredere fata de bogati. In acest mod, transmit indirect creierului lor un mesaj de genul “bogatii sunt necinstiti, deci si eu daca devin bogat nu voi mai fi apreciat” . Oamenii saraci se plang si vor ca altii sa le rezolve problemele. Ei nu au un obieciv financiar clar si in consecinta, nu fac nimic pentru a-l atinge.

Daca bogatii iti stabilesc obiective de genul “vreau sa fac 1 milion de euro in 3 ani”, cei saraci “vor sa isi achite datoriile” si de cele mai multe ori, nu stiu nici macar suma exacta pe care o au de restituit creditorilor.



S-au facut si studii despre aceste diferente de gandire si mai ales de comportament intre oamenii bogati si cei saraci. Citeste in continuare

15 obiceiuri pe care le au oamenii bogati:

Bogatii se concentreaza pe cate un obiectiv in special (se ocupa de un proiect pana il finalizeaza si incep altul) in procent de 80%, saracii in procent de 12%.

Bogatii fac miscare (fitness, aerobic) de minim 4 ori pe saptamana in procent de 76%, saracii in procent de 23%.

Bogatii au un sistem personal de lucru cu listele de sarcini (sistem de organizare personala – TO DO LIST) in procent de 81%, saracii in procent de 19%.

Bogatii impun propriilor copii sa citeasca minim 2 carti non-fictionale pe luna in procent de 63%, saracii in procent de 3%.

Bogatii impun propriilor copii activitati de voluntariat (in directia vocatiei/profesiei sau in directia orelor in folosul comunitatii) minim 10 ore pe luna in procent de 70%, saracii in procent de 3%.

Bogatii isi scriu propriile obiective in mod regulat (intr-un sistem propriu) in procent de 67%, saracii in procent de 17%.

Bogatii citesc in medie 30 minute / zi informatii ce tin de educatie personala sau cariera in procent de 88%, saracii in procent de 2%.

Bogatii petrec minim 5 ore de networking pe luna in procent de 79%, saracii in procent de 16%.

Bogatii se uita la emisiuni de divertisment / reality show-uri in procent de 6%, saracii in procent de 78%.

Bogatii se trezesc cu 3 ore inainte de munca propriu zisa in procent de 44%, saracii in procent de 3%.

Bogatii isi educa zilnic copiii pentru succesul lor personal (obiceiuri, mentalitati) in procent de 74%, saracii in procent de 1%.



Bogatii cred ca obiceiurile bune sunt cele care iti aduc oportunitati si ceea ce altii numesc “noroc” in procent de 84%, saracii in procent de 4%.

Bogatii cred ca obiceiurile proaste sunt cele care iti aduc lipsa oportunitatilor si ceea ce altii numesc “ghinion” in procent de 76%, saracii in procent de 9%.

Bogatii cred in ideea de educatie personala continua si evolutie personala in procent de 86%, saracii in procent de 5%.

Bogatilor le place sa citeasca in procent de 86%, saracilor in procent de 26%.

Tu ce obiceiuri ai? Cata atentie dai situatiei tale financiare?

2 thoughts on “Cum gandesc si ce fac oamenii bogati

  1. Vreu si eu sa fiu bogat ma ajuta cineva am nevoe de bani pentru a ne indeplini visul si cosmarul care ma urmareste zi si noapte

Comments are closed.