Cum stii ca a venit momentul sa investesti in servere dedicate?

Idei

O afacere online infloritoare necesita resurse pe masura. Cu toate acestea, putini sunt antreprenorii care stiu ca un site cu trafic mereu in crestere, pentru care securitatea maxima si controlul absolut sunt esentiale, are nevoie de gazduire pe servere dedicate. Iata de ce criterii sa tii cont pentru a determina daca a venit momentul sa faci o astfel de investitie!

Cum functioneaza un server dedicat?

Dupa cum sugereaza si denumirea, acesta este un calculator care poate fi controlat de la distanta, fiind utilizat doar de o singura persoana sau de o organizatie. Asadar, nu va mai fi nevoie sa imparti din resurse cu nimeni. In schimb, poti experimenta un nivel de performante superior, iar compania de hosting este cea care se ocupa de mentenanta si securitate. Daca ai personal instruit pentru a gestiona acest tip de tehnologie, vei avea un avantaj.

Echipele de dezvoltatori pot obtine acces pe servere dedicate de oriunde doresc sa lucreze si nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu distanta. Nu sunt necesare compromisuri nici atunci cand vine vorba de configuratii. Ai sansa sa folosesti spatiul inclusiv pentru o aplicatie cu cerinte mari CPU sau pentru baze de date complexe. Sistemul de operare poate fi Windows sau Linux, iar aceasta alegere se face in functie de preferintele personale. In cazul in care ai nevoie de mai mult, poti alege un server cu GPU. Solutiile din aceasta categorie sunt ideale pentru afacerile online care se confrunta cu volume de trafic ridicat.



Cum te ajuta separarea de ceilalti utilizatori?

Atunci cand utilizezi un pachet de gazduire obisnuit, o parte din celelalte site-uri pot ajunge sa depaseasca resursele. Prin urmare, in momentul in care ceilalti vecini se confrunta cu o crestere mare a traficului, performanta tuturor este afectata. Un lucru similar se intampla si atunci cand apare un virus sau te trezesti cu foarte mult spam pe email. Pe de alta parte, intr-un plan de servere dedicate doar tu esti cel responsabil de securitate. Primesti IP dedicat si ai posibilitatea de a adauga pana la 64 de IP-uri aditionale. Prin separarea fizica a serverului, obtii automat mai multa confidentialitate. Daca detii date sensibile sau rulezi o aplicatie care are facturare, aceasta este o veste buna. Protectia poate fi imbunatatita si prin adaugarea unui certificat SSL premium. Un asemenea serviciu contine o garantie, care te ajuta sa treci peste atacurile financiare neprevazute intr-un mod mai simplu.

Cat trafic poate fi gestionat pe servere dedicate?

Volumul de trafic nu poate fi determinat mereu cu exactitate, astfel incat cel mai bine ar fi ca acesta sa ramana necontorizat. Asta presupune faptul ca nu vei fi taxat in functie de un numar specific, ci vei avea parte de flexibilitate. Memoria RAM este foarte importanta, fiind recomandat sa fie de cel putin 16 GB. Exista insa planuri care depasesc si 128 GB, dar acestea sunt potrivite doar pentru cei care detin afaceri foarte mari. In situatia in care nu stii exact ce alternativa sa alegi, discuta cu cineva de la suportul tehnic si vei putea lua aceasta decizie mai usor.