Probabil fiecare persoana a simtit la un moment dat dureri in piept, indiferent de varsta. Dupa un efort fizic mai mare ca de obicei, dupa aflarea unei vesti foarte triste sau in cadrul unei sedinte de la birou unde seful tipa la tine… durerea in piept, palpitatiile si chiar ametelile sunt semnale de alarma ale corpului.Cauzele durerilor in piept pot fi multiple si ne-am propus sa le analizam in acest articol.
Noi sustinem in mod repetat ca preventia este cea mai buna „interventie” pentru a avea o stare buna de sanatate. Ca sa putem preveni, avem nevoie de educatie si informatii de calitate. Desi nu suntem o revista medicala, ne informam pentru dumneavoastra din cele mai bune surse si va trimitem intotdeauna catre specialisti.
Cauze frecvente ale durerilor in piept:
Bolile cardiovasculare
Probabil la pericolul unui atac de cord se gandeste fiecare adult atunci cand resimte dureri in piept. Bolile cardiovasculare pot fi: angina, miocardita, pericardita, cardiomiopatie hipertrofica.
Va recomandam acest video pentru a intelege mai bine cand durerile in piept pot si semn a unei boli cardiovasculare.
Problemele la plamani
O cauza pentru durerile in piert poate fi o afectiune pulmonara. Cand simti ca ramai fara aer sau ca te sufoci, probabil ca ai o inflamatie a plamanilor sau chiar o infectie. Mergi la medic si cauta cauzele exacte pentru a interveni in timp util.
Probleme osoase sau musculare
Uneori, durerile pot fi cauzare de o suprasolicitare sau un traumatism la nivelul pieptului. Poate te-ai lovit in zona pieptului si muschii sunt puternic contractati sau chiar o fractura la nivelul coastelor. Nu uita ca totul este conectat in corpul nostru asa ca cerceteaza in detaliu.
Stresul si anxietatea
Anxietatea si atacurile de panica sunt ale cauze ale durerilor in piept. Unele simptome asociate pot include ameteli, respiratie ingreunata, palpitatii, senzatie de furnicaturi si tremurat.
Pentru majoritatea adultilor tineri, stresul si anxietatea fac parte din viata de zi cu zi ceea ce inseamna ca durerile in piept, de ceafa sau gastrita pot fi pur si simplu semnale ale corpului ca ai nevoie de o pauza de relaxare.
Daca ai fost la medic si ai eliminat oricare din posibilele cauze prezentate mai sus, iti recomandam sa oferi mai multe atentie starii tale de bine. Relaxarea si o viata echilibrata sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii atat la nivel fizic cat si mental.
Am scris aici ce metode de relaxare poti sa aplici pentru a reduce stresul. Pe langa cele mentionate in articol, iti reamintim ca miscarea, activitatea fizica moderata si timpul petrecut in natura sunt extrem de importante pentru starea de bine.
Fii bine cu tine! Mental, emotional si fizic 😉