Ai regretat vreodata ceva si ai spus: „Mi-as fi dorit sa fi stiut lucrul acesta cand eram mai tanar”? Atunci te numeri printre cei care au invatat din propriile greseli si care nu au trecut prin viata ca rata prin apa, cum se zice.
Citeste in continuare cateva lectii de viata pe care ar fi bine sa le inveti inca din tinerete, pentru a nu ajunge sa regreti mai tarziu.
- Nu trebuie sa astepti situatia perfecta sau momentul perfect, pentru ca nu exista. Fa ceea ce simti ca trebuie facut atunci cand trebuie
- De multe ori amani si amani, si amani, si amani, dar asta nu inseamna ca o sa vina clipa perfecta. Facand acest lucru te trezesti spunand: „Daca faceam asta cand trebuia, acum nu mai pateam asa ceva”.
- Cu cat incepi sa economisesti mai repede, cu atat mai bine. Niciodata nu va veni momentul in care sa nu ai nevoie de bani si sa ajungi sa ii economisesti, asa ca este bine sa incepi cat mai devreme. Nu iti face probleme ca nu o sa ai ce sa faci cu banii, mereu se va ivi ceva.
- Esti muncitor? Foarte bine, insa trebuie sa lucrezi si cu mintea. Nu mai este de ajuns sa fii doar harnic, trebuie sa si gandesti atunci cand pui in practica ceva.
- Lucurile nu merg intotdeauna asa cum planifici. Este posibil sa ai un scenariu perfect pentru ceea ce urmeaza sa se intample, dar un mic detaliu sa dea totul peste cap. Mai exact, tu crezi ca stii ce vrei sa faci in viata, dar destinul s-ar putea sa aiba alte planuri pentru tine.
- Alegeti cariera in functie de ceea ce iti place sa faci, nu in functie de bani. Este adevarat ca partea financiara este importanta, insa daca nu iti face placere sa fii acolo, ajungi sa fii foarte stresat si neferict. Mai bine mai putini bani si fericit decat un salariu mare si fara chef de viata.
- Nu este adevarat ca parintii tai nu stiau prin ce treci sau nu stiau ce simti. Parintii tai nu erau dusmani, oricat ai fi crezut ca fac totul impotriva ta. Sunt sanse ca la maturitate sa ajungi sa regreti ca nu i-ai ascultat.
- Cand iti interziceau sa faci ceva sau nu te lasau sa mergi undeva cu prietenii nu o faceau doar ca sa te supere.
- Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il ai. In adolescenta crezi ca esti invincibil si ca poti sa faci orice fara sa ti se intample nimic. Cand ai in jur de 20 de ani mananci orice fara sa crezi ca la un moment dat toate gustarile de tip fast food vor intoarce armele impotriva ta. La fel se intampla cu fumatul si alcoolul.
- Nu ai cum sa fii placut de toata lumea si sa ii multumesti pe toti mereu. Daca incerci sa fii prieten cu toti si sa le faci pe plac, o sa iti consumi mult prea mult timp pentru fericirea altora uitand de a ta. Totusi, nu trebuie sa fii tot timpul pus pe cearta.
- In liceu varsta de 20-30 de ani pare indepartata si spui: „Lasa ca am timp de toate”. Apoi te trezesti la 30-35 de ani ca nu ai facut nimic din ceea ce visai. Asta nu inseamna sa nu te bucuri de fiecare etapa din viata ta, insa fa ceea ce trebuie atunci cand este momentul.
- Poti sa iubesti din toata inima la orice varsta, dar la fel de adevarat este si faptul ca timpul vindeca ranile. Cand te desparti de prima mare iubire crezi ca lumea se sfarseste, insa peste cativa ani o sa te amuzi gandindu-te la cate ore ai pierdut plangand.
Poate cea mai importanta lectie de viata pe care o invatam la maturitate este aceea ca trecutul nu poate fi schimbat, asa ca atunci cand faci ceva gandeste-te de doua ori la cum vei privi asta peste cativa ani.
Gandeste Pozitiv!
„Nu este adevarat ca parintii tai nu stiau prin ce treci sau nu stiau ce simti. Parintii tai nu erau dusmani, oricat ai fi crezut ca fac totul impotriva ta. Sunt sanse ca la maturitate sa ajungi sa regreti ca nu i-ai ascultat.” – Parintele meu (mama) nu era dusman, este adevarat, dar nici intelegator fata de problemele virstei nu era sau, mai bine zis, un bun gestionar al acestora. Fiecare virsta are problemele ei, are necazurile ei (cuvinte mari acum, la maturitate, pentru a descrie o situatii neplacute din clasele mici sau chiar de liceu), insa fiecare situatie, indiferent de virsta, cu atit mai mult cu cit este vorba de o virsta mica, trebuie tratata cu seriozitate si solemnitate, iar copilul trebuie invatat cum sa rezolve / sa depaseasca acea situatie. Daca i se spune „Ce, astea-s probleme, cind o sa fii mare ce faci?”, cum va invata copilul, pentru cind va fi adult, sa gestioneze anumite situatii, cum va sti cum sa actioneze sau sa reactioneze in fata unor probleme … mari? Pe principiul, cum sa rezolvi integrale, daca nu stii tabla adunarii!