Te-ai saturat de facturile din ce in ce mai mari pe care esti nevoit sa le platesti ca sa ai confortul necesar in locuinta? Iti doresti sa nu mai platesti pierderile uriase generate de reteaua de termoficare invechita si ineficienta? Avem o veste buna pentru tine – tehnologia a evoluat atat de mult, incat aproape oricine isi poate permite sa achizitioneze un sistem modern, eficient energetic, prietenos cu natura si care sa poate fi personalizat pe nevoile tale si ale locuintei in care stai.
Pentru o tara ca Romania, unde sezonul rece este destul de lung, si unde obiceiurile de confort termic presupun sa fie cat mai cald in casa ( spre deosebire de tarile nordice unde este ceva normal sa fie 20 grade iarna in casa, noi ne simtim bine daca sunt 23-24 grade, daca putem sta chiar in tricou), a avea un sistem de incalzire cat mai eficient si ieftin este ceva absolut necesar.
Sisteme eficiente de incalzire a locuintei
Centralele termice. Poate cea mai cunoscuta si aplicata solutie de incalzire in Romania, centralele termice au si cea mai variata gama de modele si de preturi, retea de distributie si service in toata tara. In aceasta categorie gasim centrale termice murale sau in condensare, centrale termice pe combustibil solid (bune acolo unde nu avem retea de gaz) sau centrale electrice (bune pentru casele locuite temporar, datorita costurilor de exploatare mai ridicate). Indiferent ce tip de centrala ai decis sa iti instalezi, vei avea autonomie ridicata si confort in casa, vei gasi mereu suport tehnic si piese centrale in caz de defectiuni.
Panouri radiante. O solutie moderna cu un consum redus de energie, panourile radiante sunt subtiri, cu design modern si se incadreaza perfect in design-ul locuintei. Dezavantajul lor este ca se racesc dupa ce sunt oprite, insa si costa cu pana la 50% mai putin decat o centrala termica. Elimina igrasia si au si proprietati terapeutice si sunt benefice asupra sanatatii.
Vezi si aceste 5 idei de redecorare a casei, ieftin si rapid!
Panourile solare. Daca stati la casa, ar fi bine sa luati in calcul aceasta varianta de incalzire, mai ales ca primiti subventie de la stat de pana la 6000 lei pentru energie verde, nepoluanta. Chiar daca au un pret de achizitie mai ridicat, se vor amortiza insa in timp si sunt eco.
Seminee cu lemne sau gaz sunt o solutie pe cat de placuta, pe atat de utila de incalzire a locuintei. Desi nu poti incalzi toata casa cu un semineu, cu siguranta aplasarea lui in camera de zi este de impact si creeaza o temperatura si o atmosfera placuta!
Indiferent insa ce solutie de incalzire folositi, esential este sa aveti insa peretii casei izolati atat la exterior cat si la interior, ferestre si usi de buna calitate, care sa previna pierderea caldurii.
Te-ar putea interesa sa citesti si despre 10 Moduri prin care sa economisesti bani si sa reduci poluarea planetei!