Iti recomandam un program online de educatie financiara, un program de 12 saptamani in care vei afla totul despre finante personale si investitii.
Noi, Gandeste-Pozitiv.ro , pentru ca sustinem educatia financiara si prosperitatea, am facut un parteneriat prin care TU sa beneficiezi de o reducere de 500 lei, folosind codul „gandeste-pozitiv”.
1.Primul pas: – identificarea “DE CE”-ului fiecaruia. Stabilirea obiectivelor financiare (pe termen scurt, mediu şi lung). Despre motivatie si puterea obiceiurilor (bune şi rele).
2.Finante personale – Sa construim pe baze solide: Buget, situatia activelor si pasivelor, optimizare cheltuieli, fond de urgenta, fond de investitii. Instalare de obiceiuri bune în fiecare domeniu în parte.
3. Educatie financiara bancara: conturi personale, de economii, depozite bancare, carduri de credit, credite (brokeri de credite), asigurari cu componenta de investitii (unit linked) datorii bune, datorii rele.
4. Investitii. Introducere, teorie, tipuri (caracteristici generale, avantaje şi dezavantaje), riscuri. Determinarea profilului de risc. Planul personal. Informarea – la nivel macro, la nivel naţional şi la nivel de investitie particulară. Surse de informaţii. Manipulări, greşeli, capcane. Legatura cu emotionalul şi psihologia.
5. Investitii in fondurile mutuale – Tipuri de fonduri mutual. Analiza fondurilor mutuale. Alegerea fondurilor – de la teorie la punerea în practică.
6. Investitii in valori mobiliare – obligaţiuni, acţiuni, mărfuri – introducere. Bursa, brokeri si alte institutii implicate – de la teorie la punerea în practică
7. Investitii in obligatiuni cotate pe bursele nationale si internationale – Obligatiuni listate si nelistate. Investitii in ETF-uri de obligatiuni – de la teorie la punerea în practică
8. Investitii in indici bursieri si acţiuni cotate pe bursele nationale si internationale – Investitii pasive. Alegerea actiunilor. Elemente esentiale de analiza fundamentala – de la teorie la punerea în practică.
9. Investitii in marfuri si derivate – Elemente de analiza tehnica. Elemente care le influenteaza pretul. Platforme de tranzactionare – de la teorie la punerea în practica.
10. Investitii in imobiliare – de la teorie la punerea in practica. Imobiliare vs. mobiliare.
11. Planul personal de investitii pe termen scurt, mediu şi lung – money management, alocarea activelor.
12. Impozitarea veniturilor. Optimizari fiscale. Declaratii fiscale.