Top 10 articole de educatie financiara

Educatie Financiara

Acum 10 ani, Daniela a inceput sa scrie, pe langa articolele de dezvoltare personala si cariera, si informatii utile pentru imbunatatirea relatiilor noastre cu banii.

Gandeste-Pozitiv.ro a fost printre putinele site-uri ce abordau subiecte de educatie financiara. Acum gasiti pe site aproape 200 de astfel de articole. Ca sa va fie mai usor sa le cititi, am facut un top cu cele mai apreciate articole despre bani , investii, economii si  prosperitate financiara.

Cele mai citite articole de educatie financiara de pe gandeste-pozitiv.ro:

Ce este educatia financiara si de ce avem nevoie de ea

Educatia financiara este procesul prin care dobandim cunostinte, aptitudini si abilitati care ne permit sa luam decizii mai bune in ceea ce priveste gestionarea resurselor noastre, sa facem analize pe baza informatiilor corecte si sa stim cui sa cerem  ajutor si sfaturi pentru a obtine mai multe beneficii din banii nostri .Educatia financiara ne ajuta sa mentinem un echilibru financiar, ne invata cum sa gestionam veniturile noastre si sa cheltuim mai putin, cum sa facem economii pentru situatii neprevazute, cum sa strangem avere sau sa economisim pentru diverse obiective din viata de zi si zi.

Cum sa faci economii in fiecare luna. 3 metode de economisire

Curs online Educatie Financiara

Prin economisire iti poti atinge orice obiectiv financiar. Fie ca vrei sa iti cumperi o casa, sa iti schimbi masina sau sa iti asiguri o pensie, poti face toate lucrurile astea daca te obisnuiesti sa pui bani deoparte. Cu alte cuvinte, sa faci lunar economii. In articol aflii cei 3 pasi prin care poti sa faci economii, explicati pe indelete…

Educatia financiara pentru copii- cand ar trebui sa inceapa?

Cand copilul da semne ca intelege cat de cat circuitul bunurilor si a banilor in natura. Cu alte cuvinte, cand il iei la magazin si vede ca dai bani in schimbul unor produse, cand zilnic tata/mama pleaca de acasa dimineata si revine seara, cand e atras de bancnotele din portofel…. Afla din articol cand si cum s faci educatie financiara copilului tau!

Cum sa castigi bani de acasa (sau de oriunde in lume)

De cativa ani am descoperit bucuria si libertatea pe care o ai daca poti sa castigi bani de acasa. Sau mai bine zis, sa castigi bani fara sa mergi la birou, sau fara sa te imbraci „pentru client” , sau fara sa ajungi la ora fixa undeva anume. Si asta pentru ca internetul si tehnologia au schimbat modul in care putem castiga bani. Ca si mine, cred ca sunt multi oameni care isi doresc sa calatoareasca foarte mult, sau care sa stea cate un an in alta tara pentru a cunoaste in profunzile alte culturi.  Dar cum poti face asta? Afla din articol!

Cum sa tii un buget de venituri si cheltuieli

Un buget este un plan pentru veniturile si cheltuielile viitoare, un plan pe care il poti folosi pentru a cheltui intelept si a face economii.  Desi multi au inceput sa isi tina un astfel de buget, majoritatea romanilor cheltuie in continuare mai mult decat castiga. Metoda  prin care iti poti tine cheltuielie in frau este acea de a sti exact pe ce dai banii pentru a putea vedea unde poti sa tai . Un buget lunar te poate ajuta sa iti platesti datoriile la timp, sa ai bani pentru situatii neprevazute si pentru a face economii pentru visele tale. Invata din articol cum sa tii un astfel de buget!

Cum sa investesti banii intr-un mod inteligent

Ce faci totusi cand ajungi sa strangi niste bani. Plecand de la premisa ca majoritatea isi tine banii in depozite bancare unde radamentele reale sunt aproape zero, inteligent este sa cauti alternative de a plasa banii astfel incat sa ai o rata de profit ( dobanda, venit ) mai mare decat la banca. Usor de spus, greu de facut. Va oferim noi cateva metode de a investi bani, cu scopul de a obtine randamente mai mari decat din depozitele bancare.

Totul despre credite bancare

Creditul poate fi privit ca fiind relatia dintre persoana care acorda un imprumut si persoana care ia un imprumut. Imprumutul este de regula o suma de bani care trebuie rambursata intr-un termen de timp specificat, impreuna cu o dobanda. Dobanda este castigul creditorului pe care acesta il pretinde debitorului pentru folosirea imprumutului. Afla din articol tot ce vrei sa stii despre creditele bancare.

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarile de viata

Asigurarea de viata este modalitatea prin care riscurile prin care trecem zi de zi sunt preluate de o companie de asigurari in schimbul unei sume de bani prestabilite. In cazul producerii evenimentului nedorit compania va despagubi persoana asigurata sau beneficiarul acestuia. Asigurarea de viata un produs financiar, un contract semnat intre asigurator si asigurat in favoarea unui beneficiar, sau a mai multor beneficiari. Obiectul acestui contract este suma asigurata, care se stabilieste de comun acord de ambele parti, sau la cererea asiguratului.

Cum gandesc si ce fac oamenii bogati

Bogatii vad intr-un mod cu totul diferit viata si banii. Acestia vor sa aiba bani, isi stabilesc obiective financiare clare si actioneaza pentru a le atinge. Ei nu asteapta sa le dea altii salariu, prime sau bonusuri. Oamenii bogati au si propria afacere, pentru ca asta le permite sa obtina un venit nelimitat. Isi asuma riscuri dar se si pregatesc temeinic pentru reusita financiara. In schimb, oamenii saraci (care, din pacate asa si raman) au o mentalitate gresita, si prima este cea de dispret si neincredere fata de bogati

5 Pasi spre independenta financiara

Eu, precum majoritatea celor care scriu despre finanțe și au relații sigure cu banii, definesc independența financiară că posibilitatea de a trăi la standardele cu care ești obișnuit, fără a mai fi nevoie să muncești. Independența financiară se atinge diferit și cu sume de bani diferite de la persoană la persoană. Nu ai nevoie de milioane de euro ca să fii independent financiar, ci de creativitate și câteva investiții inteligente.